La Falla El Palau fa història amb dos èxits fruit de la seua tenacitat i lluita

La preselecció de la Fallera Major Infantil 2019 com a candidata a FMIV 2020 i el bronze al campionat de pilota valenciana marquen l'agenda de la nostra comissió



La Falla Antiga Senda Senent-Alameda "El Palau" ha viscut en les últimes setmanes dos esdeveniments que han fet història en una comissió que ha experimentat una absoluta remodelació i creixement ininterromput des de l'any 2016, quan vam estar a punt de desaparéixer amb un cens de només una quinzena de fallers i falleres.

Ara, hem duplicat el nombre de cens i continuem, amb fites com aquestes, desenvolupant el projecte que es va posar en marxa per a alçar la comissió, fruit de la nostra tenacitat i lluita.

Per una banda, el passat divendres 12 de juliol, la Falla El Palau va ser protagonista especial a les preseleccions. La nostra Fallera Major Infantil del 2019, Teresa Zurano Cívico, va ser preseleccionada com a candidata a Fallera Major Infantil de València 2020, una fita molt important per a esta comissió que veu amb orgull com Teresa fa història portant el nom de Falla El Palau.

En este sentit, la presidenta de la Falla Antiga Senda Senent-Alameda, Begoña Gómez-Cencillo, assegura: "Que una comissió que fa uns pocs anys lluitara per a no tancar la persiana aconseguisca tindre una candidata a FMIV és un premi molt dolç a la lluita empresa per només tres famílies en 2016. Tenacitat, treball, molt d'esforç i un amor profund a la festa són les nostres armes. Unes qualitats que reuneix Teresa, estendard de la Falla El Palau".

"La nit del 12 de juliol no s'oblidarà mai. Passara el que passara, la Comissió estava amb Teresa"


"La nit del 12 de juliol no s'oblidarà mai. Passara el que passara, la Comissió estava amb Teresa. A la pancarta que Raquel portava amb tant nerviosisme, es van unir els cartons que tots ens vam posar amb el número dos, el que va portar en sort Teresa. Mireia i Adrián els van fer ràpidament i ens els van posar a tots. Un pastís amb la seua banda, tela del vestit que portava aqueixa nit i els dos premis obtinguts en falla infantil, era el missatge que volíem que Teresa es portara aqueixa nit. Tots estàvem amb ella, passara el que passara", recorda la presidenta.


Teresa ja ha començat a gaudir d'actes amb les altres xiquetes preseleccionades. Així, va participar a finals de juliol a la tradicional Batalla de flors, l’acte que posa fi a la Gran Fira de València, i la nit anterior va estar convidada al sopar de la Punxà, a la ciutat de l'Artista Faller.

Per altra banda, el dissabte 13 de juliol l'equip de pilota valenciana de la Falla, compost per Chimo Vilar, Adrián Vilar i Javier Fuertes, va véncer a la final pel 3r i 4t lloc del campionat organizat per Junta Central Fallera. Els nostres pilotaris van aconseguir el tercer lloc en la segona divisió del campionat, amb la qual cosa la Falla El Palau entra per la porta gran a la Gala de l'Esport de JCF.

"Es deure nostre cuidar i ensenyar la pilota valenciana"


"Un cap de setmana complet. Divendres, preseleccions, i diumenge, tercer lloc al campionat de pilota", manté la presidenta de la comissió, al temps que assegura: "És un esport que m'agrada, sempre he volgut conéixer-lo i enguany Adrián i Chimo ens ofereixen gaudir-lo amb ells i amb Javier, l'última incorporació a l'equip".

L'equip de pilota valenciana de la Falla El Palau, acompanyat per alguns membres de la comissió

"Es deure nostre cuidar amb manyaga aquest esport tan valencià, ensenyant-ho als infantils i juvenils. Un esport d'equip on la destresa i la força són indispensables", assegura. "Chimo té un servei endiablat, Adrián és pura força i habilitat i Javier va aportant".

"Els trinquets i la pilota enganxen. A veure què passa en el campionat d'hivern", afig.