La Falla El Palau nomena Blanca Gramage i Mónica Ávila com a Falleres Majors del 2022

VALÈNCIA | 18 juliol, 2021


La Falla Antiga Senda Senent-Alameda "El Palau" ha nomenat la xiqueta Blanca Gramage Martínez i la senyoreta Mónica Ávila García com a Falleres Majors de 2022, un exercici, a més, en què la comissió celebrarà el seu 20 aniversari.

Aquests nomenaments es van fer oficials en un acte celebrat este passat divendres en l’exterior del casal de la comissió, organitzat amb totes les mesures de seguretat a causa de la Covid-19 i en el qual també van participar la Fallera Major Infantil 2021, Carolina Almela, i la presidenta de la falla, Begoña Gómez-Cencillo.

Les ja oficialment nomenades com a màximes representants de la comissió per a les Falles de 2022 van agrair a totes les falleres i els fallers de la comissió el seu suport, als qui van convidar a acompanyar-les en cadascun dels actes fallers del seu regnat.

Per la seua banda, Mónica Ávila va valorar que el dissabte va ser un dia molt important, “i no pel nomenament, sinó perquè hem arribat a complir 20 anys amb la nostra falla”, fet que suposa “complir un somni”. Així mateix, va expressar el seu desig “d’estar a l'altura de portar el nostre nom amb el cap ben alt”.

En aquest any “tan important”, la fallera major 2022 va demanar a la comissió una “unió màxima” perquè “se'ns veja, tant als actes als quals es puga acudir com en totes les activitats que es realitzen durant l'exercici”. “Intentaré estar en tots i que sentiu que la vostra representant us valora i recolza tant en els moments bons com en els dolents. Comencem ja un nou exercici carregats d'esperances i il·lusions. Els viurem junts amb totes les nostres ganes”, va assegurar.

La presidenta de la comissió, Begoña Gómez-Cencillo, va començar el seu discurs recordant la imatge “inesborrable” del passat 11 de març de 2020, dia en què es va celebrar l’última reunió de manera presencial al casal abans de l’arribada de la pandèmia, “quan la nostra vida es va veure alterada a tot just hores abans de plantar les falles”.

Des de llavors, doncs, va valorar, “hem aprés a buscar allò important, les coses que ens omplin com a éssers humans, a no perdre’ns en detalls insignificants, a escoltar, a estimar, a envoltar-nos de bona companyia i a gaudir de la família i els amics”. “I en esta selecció de coses importants en les nostres vides i que tant hem trobat a faltar està la nostra segona casa, el nostre casal, els nostres volguts companys de falla, aquells que componen la nostra família fallera tan propera”, va destacar.

La presidenta de la falla El Palau va reconéixer a les “valentes”  Blanca i Mónica el fet que prenen el relleu de Carolina i Sandy, falleres majors 2020 i 2021, a les quals va agrair “els seus somnis”. “La falla se sent molt orgullosa de la vostra decisió responsable de representar a la comissió en cada racó de València que ho requerisca. La vostra imatge serà la nostra en el món de les Falles i això és una gran responsabilitat”, va expressar.

“Blanca, una xiqueta moguda, sociable, esportista, afectuosa  i amb un gran cor... quantes coses se m'ocorren en pensar en tu! Mónica, la responsabilitat personificada, tímida d'origen encara que els anys t'han fet superar eixe punt, detallista, sempre atenta a les necessitats dels seus éssers estimats, creativa, optimista i somrient, de riallada fàcil. Ens espera un any molt especial”, va manifestar.

En este sentit, va afirmar: “Us deixen el relleu dos Falleres Majors, Sandy i Carolina, en unes circumstàncies dures en els seus dos anys de regnat. Agrair-les enormement la seua il·lusió i voluntat de ser les nostres representants. Dos germanes valencianes i falleres. No perdeu mai la vostra il·lusió”.

Finalment, va remarcar a Blanca i Mónica que el fet de ser fallera major “és el major orgull que una dona valenciana pot tindre”, perquè “només unes poques aconsegueixen portar eixe amor per la banda i la pinta”. “Representar a la teua falla és tot un privilegi”, va afegir.

La presidenta de la comissió va avançar que la comissió ja prepara diverses activitats per a celebrar el 20 aniversari de la falla, amb els fundadors, presidents, falleres majors infantils, falleres majors i falleres i fallers que han passat durant aquestes dos dècades pel casal ‘El Palau’.