"Natura” i “El circ de la vida”, de José Francisco Gómez Fonseca, projectes per a les Falles del 2020

  • La Falla Antiga Senda Senent-Alameda “El Palau” presenta els seus projectes per a les Falles del 2020
  • La comissió durà a terme una sèrie d'activitats per a conscienciar a infantils i adults en el marc de la natura i l'emergència climàtica, temàtica de la falla infantil



VALÈNCIA | 8 desembre, 2019

La Falla Antiga Senda Senent-Alameda “El Palau” va presentar dissabte passat els projectes per a les Falles del 2020, “Natura” i “El circ de la vida”, de l'artista faller José Francisco Gómez Fonseca. La Falla “El Palau” torna a apostar així pel talent, enginy i gràcia en els seus projectes que lluiran el pròxim mes de març al carrer Antiga Senda Senent. A més, la comissió, en la seua aposta per la lluita enfront de l'emergència climàtica, temàtica de la falla infantil de 2020, realitzarà diverses activitats per a educar als més xicotets i conscienciar als adults perquè contribuïsquen amb actituds de respecte al medi ambient.

La presentació dels projectes per a les Falles del 2020 va tindre lloc dissabte passat en el casal de la Falla El Palau. L'acte va estar presidit per les Falleres Majors de la comissió, Sandy Quiles i Carolina Almela, i va comptar amb la presència de l'artista faller, José Francisco Gómez Fonseca.

La Falla Antiga Senda Senent-Alameda torna a confiar en Gómez Fonseca la realització de tots dos monuments, de manera que es reforça així l'aposta de la comissió per l'enginy i gràcia, modalitat en la qual la Falla “El Palau” obté any rere any el reconeixement del jurat.

La presidenta de la comissió, Begoña Gómez-Cencillo, va destacar la «responsabilitat i el treball seriós en totes dues falles amb un enginy i gràcia subtil i molt plàstic».

La falla infantil, que porta per lema "Natura", és «un crit a salvaguardar el planeta, que es veu amenaçat per nombroses intervencions de l'home». «L'ecosistema està alterat i cal defensar a aquesta naturalesa que crida», va explicar l'artista en la presentació dels projectes.

Per part seua, "El circ de la vida” és «una crítica a la societat actual, amb especial intenció al faller». La falla gran comptarà amb la característica pintura i originalitat de Gómez Fonseca en aquest projecte circense.

La presidenta de la comissió va explicar la intenció d’«aprofitar aquest crit de salvaguarda del planeta per a realitzar diverses activitats en la Falla». Aquestes activitats se centraran en l'educació dels més xicotets i en la conscienciació dels adults per a contribuir a actituds de respecte al medi ambient, en el context actual d'emergència climàtica en la qual ens trobem.

La primera d'elles serà diumenge que ve 15 de desembre, quan els infantils i juvenils participaran en la realització i el muntatge d'un Betlem amb material reciclat. Aquesta activitat es realitzarà en horari de vesprada (18.00-20.30 hores).

«Tenim una gran responsabilitat en un món que està danyat i nosaltres som els responsables», va manifestar la presidenta.